18 Nisan 2012 Çarşamba






35 yaşındayım....yolun yarısı mı bilmiyorum. Ne yaşadım ki, yarısı bu olabilir, diyorum bazen....sadece ben doğduktan sonra Dünyamız 35 kere Güneş'in etrafında tur atmış..


Aşağıdaki yazı belki sizin de bulunduğunuz yaşı hesaplamada yardımcı olabilir....


KAÇ YAŞINDASINIZ ?


Gerçekte kaç yaşındasınız? Sokrates’i okuduysanız yaşınız 2500 olmalıdır.Galile’yi biliyorsanız 800 yaşındasınız. Beethoven’i seviyorsanız 240 yaşındasınız.


Gerçekte kaç yaşındasınız? Nüfus kağıdınıza bakarsanız yanılırsınız, gerçekle ilgisi yoktur. Gerçek, aklınızın yaşıdır.Gerçek, bilincinizin yaşıdır.


Gerçek, yaşadıklarınızın yaşıdır.Gerçek, anladıklarınızın yaşıdır.Gerçek, yaptıklarınızın yaşıdır.


Gerçek yaşınızı merak ediyor musunuz? Yaşadıklarınızdan ne anladığınızı sorun.Yaşamınızı sorgulayın.Sokrates’i yaşam rehberiniz yapın.


Gerçek yaşınızı mı soruyorsunuz? Umutlarınıza bakın. Kararlarınıza bakın. Yaşam sevincinize bakın. Yapmak istediklerinize bakın. İradenize bakın. Dünyaya bakın. Dünyanın geleceğine bakın. O geleceğe ne katabileceğinize bakın.


Gerçek yaşınızı göreceksiniz.


ERDAL ATABEK



NOT: Resimdeki kişi, Yunanlı düşünür Anaximander. (M.Ö. 610-546) Elindeki de güneş saati...Kimilerine göre ilk güneş saatini Anaximander'in icat etmiştir...kimilerine göre Babil'den öğrenip, Yunanistan'a ilk getiren kişidir..

Hiç yorum yok: